Annan typ av renovering

När du renoverar så har du chansen att sätta din egen prägel på ditt hem. Det är väldigt roligt men det kan även kännas knepigt att få ihop en helhetsdesign. Om du får till en röd tråd i designen genom hela ditt hem så är det lättare att uppnå den där trivsamheten du strävar efter.

Skapa din plan

Inför renoveringen är den en god idé att börja med en moodboard. Börja med att titta i inredningstidningar och på inredningssidor. Om du sparar ner det som tilltalar dig har du snart en samling bilder som tillsammans ger dig en målbild. Sedan kan du bryta ner detta i mindre projekt som går att genomföra stegvis. Därefter är det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång.

Nya sätt att inreda

Du kanske vill få in något inslag som är lite nytt och ovanligt. Till exempel kan du inreda med växtväggar, det vill säga en vägg täckt av små växtplantor. I tillägg till en levande känsla kommer det även ge en härligt frisk luft i hemmet. En annan idé är att lägga mjuka mattplattor som du kan köpa i färdiga kvadrater. Med dubbelhäftande tejp och lite noggrannhet får du snabbt ett mjukt och ombonat rum. Klicka dig vidare här för mer information.