Tekniska prylar till kontoret

Våra kontor blir allt mer tekniskt avancerade. Det beror naturligtvis på att tekniken kan göra så mycket som spar tid åt oss.

Underlätta med tekniska prylar

Många teknikprylar underlättar jobbet och skapar dessutom i många fall helt nya möjligheter att utforma våra jobb. Det betyder att de beställningar vi gör hos kontorsmaterielleverantörerna kan bli ganska tekniskt avancerade och handlar inte längre om att bara köpa kaffe och papper. Du hitta det mesta på nätet, du kan klicka här.

Vad betyder datorernas intåg på kontoret?

Idag är det länge sedan vi kastade ut skrivmaskinerna från våra kontor. De senaste elektriska modellerna innan ordbehandlarna kom på plats var mycket avancerade. De hade en form av minne så att du kunde backa och korrigera någon rad. De går ändå inte att jämföra med dagens avancerade ordbehandlingsprogram Som erbjuder så mycket mer som varierade typsnitt, layoutmöjligheter och Desktop Publishing.

Dags att slänga ut faxen

En annan stor förändring är att vi inte längre använder faxen. Vi kommunicerar mycket enklare via internet med mejl eller röstmeddelanden. Tidigare användes faxen till att verifiera identiteten med hjälp av en namnteckning. En mycket svag autentisering måste man säga då ingen någonsin kontrollerade namnteckningen mot en äkta. Idag finns andra möjligheter som ger en stark autentisering exempelvis BankID.