Hitta rådgivning på nätet

Online finns ett helt universum att upptäcka. Och idag finns så mycket information som är gratis att tillgå. Om du har ett problem, finns det hjälp online!

Juridisk rådgivning

Du kan hitta telefonnummer och chattrum till byråer som erbjuder gratis rådgivning om du har juridiska bekymmer. Dock behöver du vara förberedd innan samtalet för att få något värde av rådgivningen. Du behöver ha hela historien klar för dig och kunna berätta både det positiva och negitiva. Var redo på att en rådgivning är inte en lösning på problemet, men de kan framförallt berätta om dina rättigheter och om du har ett verkligt problem eller något som har en enkel lösning. 

Databekymmer

Ett program slutar fungerar, du har råkat byta tangentspråket till turkiska, din dator hittar inte skrivaren eller så är den ovanligt långsam. Alla dessa saker är vanliga problem för gemene man och det är svårt att hitta en lösning om du inte frågar rätt person. Tack och lov finns det hundratals olika dataforum där du kan ställa frågor och få hjälp. Försök att ta reda på vilket operativsystem du kör samt vilken datormodell du har. Det brukar vara hjälpsamt för att komma fram till lösningar och för att guida dig genom stegen du behöver ta för att fixa felet. 

Forskning

Studier, statistik och resultat från vetenskapsmän är ämnen som sällan ligger bakom betalväggar. Du kan hitta avhandlingar och beställa forskningsmaterial gratis på nätet. Om du gillar att göra efterforskningar eller behöver stöd för dina argument, ska du söka efter studier och forskningsmaterial. Ignorera andrahanskällor som kan ha missuppfattat eller förvridit resultaten. Gå till originalkällan och bilda din egen uppfattning!